Onze diensten

DIENSTAANBOD

De taak van de hedendaagse apotheek beperkt zich niet enkel tot het afleveren van producten en advies. Hieronder een overzicht van een aantal van onze extra diensten.

Een correcte diagnose van de huid ligt aan de basis van een doeltreffende huidverzorging.

Wat we op het eerste ‘gezicht’ niet meteen zien, kan in de apotheek met ons professioneel huidanalysetoestel van Callegari geanalyseerd worden. Volgende parameters van de huid kunnen we bepalen: vochtgehalte (hydratatie), talgproductie (vetgehalte), pigmentatie, zuurtegraad en elasticiteit (stevigheid).

Ook een zonneprogramma is mogelijk, waarbij we de zonnefactor van uw zonnecrème kunnen bepalen in functie van de bestemming en het tijdstip van uw reis.

Na de analyse bespreken wij graag samen met u de aanbevelingen uit de testresultaten en helpen u zo een gemotiveerde productkeuze te maken, met bijhorende staaltjes. De geadviseerde verzorging past volledig bij de specifieke behoeften van uw huid.

Deze huidanalyse maakt deel uit van onze GRATIS zorg voor uw gezondheid en duurt een 10-tal minuten. Kom langs in de apotheek of maak vrijblijvend een afspraak via mail, telefoon of facebook.

 • Uw Zorgpunt Apotheek (https://www.zorgpunt.eu/setZorgpuntCookie.php?zorgpuntid=1520377200×113verhuurt en verkoopt een breed en hoog kwalitatief assortiment van mooi thuiszorgmateriaal. De levering en installatie gebeurt aan huis binnen 24u, 7 dagen op 7. Er hoeft geen waarborg betaald te worden. Er wordt verhuurd per dag en er is geen minimum huurperiode. Steeds individueel en professioneel advies bij ons in de apotheek.
 • Daarnaast verzorgen wij ook de administratie van de terugbetaling van mobiliteitshulpmiddelen via het RIZIV.
 • Wij bieden u kwalitatieve incontinentieverzorging aan. Wij adviseren u om de meest comfortabele oplossing te vinden. De Hartmann en AMD producten kunnen wij u aan 40% korting aanbieden, de Tena producten aan 20% korting.
 • Afhaling van kleinere huurmaterialen zoals rollators en rolstoelen.
 • Aankoop van hulpmaterialen die uw dagelijks leven vergemakkelijken.
 • Advies bij het VAPH traject.
 • Gratis opmeting en offertes op maat bij de aankoop van een Stannah-traplift.
 • Zorg-au-pairs voor thuiszorg 24u/7.

STEUNVERBANDEN

Steunverbanden voor hand, pols, elleboog, knie, enkel, … hebben we voorradig in verschillende maten en materialen.

U komt hiervoor het best zelf naar de apotheek zodat we de juiste maat kunnen opmeten.

STEUN- EN COMPRESSIEKOUSEN (Bauerfeind)

Efficiënte, comfortabele en stijlvolle kousen, in verschillende kleuren en drukklassen, voor bevordering van de bloeddoorstroming in de benen en voor behandeling van aandoeningen aan de aders ter hoogte van de benen.

Maak een afspraak of kom langs zodat we uw maat kunnen helpen opmeten.  We komen ook graag bij u aan huis om de juiste maten op te nemen.

Bekijk hier de maattabel.

Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Gelukkig bestaan er speciale hulpmiddelen. Deze nemen de geur van urine op en houden de huid droog. 

Wij beschikken in de apotheek over verschillende modellen en verschillende merken (oa Tena, Hartman, AMD,…).

Om u te helpen bij het maken van de voor u meest geschikte keuze, geven wij discreet advies en stellen gratis stalen ter beschikking van verschillende soorten verbanden.

Hartmann en AMD aan 40% korting.

Tena aan 20% korting.

MEDICATIESCHEMA

Het juiste geneesmiddel, op het juiste ogenblik, in de juiste dosering: het klinkt op het eerste gezicht heel eenvoudig. Wanneer u talrijke geneesmiddelen moet innemen, is dit niet altijd zo. Een medicatieschema kan u hierbij helpen.

Mocht u meer informatie wensen of wenst u een medicatieschema op te starten, spreek er ons dan zeker over aan! U kan alvast een medicatieschema downloaden en invullen met de medicatie zoals u die thuis inneemt. Wij bekijken het graag met u en passen aan waar nodig.

TIP: Neem dit schema zeker ook mee naar uw huisarts, verpleegkundige of specialist. 

Download hier het medicatieschema.

MEDICATIE OP MAAT

Uw geneesmiddelen worden voor een ganse week klaargezet in een blister, die steeds het medicatieschema vermeldt.

Aan deze dienst zijn geen extra kosten verbonden.

Soms is men door ziekte of een andere onvoorziene omstandigheid in de onmogelijkheid om zelf medicatie op te halen in de apotheek. Wij leveren daarom uw medicatie met veel plezier aan huis af.

U kan bij ons steeds terecht voor verhuur en/of verkoop van:

 • krukken
 • wandelstokken    
 • rolstoelen
 • looprekken
 • aerosoltoestellen
 • babyweegschalen
 • afkolftoestellen
 • ….

Contacteer ons voor meer info.

Lees hier meer informatie.

Op zoek naar een andere dienst?

Contacteer ons en we bekijken wat we voor u kunnen doen.

CONTACTEER ONS